fredag 13 december 2013

Priser på olika kök

Har nu letat igenom några olika köksleverantörers hemsidor för att få inspiration till mitt nya kök. Vad jag dock märker är att köken ofta är rätt lika (utseendet) vad som dock skiljer sig mellan de olika köken är priset. Men själv tror jag man få vad man betalar för, själv tror jag att ett kök för 300.000kr kommer hålla bättre kvalité och hålla i fler år än ett kök för 100.000kr. Samtidigt så vill jag ha ett kök som håller i många år, så jag sliper göra en ny renovation om några år.

Har tittat lite på Ikea kök, men har märkt att de har ändrat köken och det är något som oroar mig... tänk om något skåp eller lucka gå i sönder i framtiden, är det då säkert att jag kommer kunna få tag på samma lucka eller måste jag byta hela köket igen... Tycker också kvalitén på köken har blivit något sämre än de köken de sålde för 1-2år sedan, märkte sist när jag titta på ett Ikea kök att de verkar använda samma luckor i hela köket, så en kökslucka som ska sitta på en låt front är samma som en lucka, så hållen för gångjärnen syns när man sätter luckan på lådan... Har också hört att jag bara kan välja vitvaror från de som Ikea säljer (tydligen speciella mått) så jag skulle inte kunna använda de Miele vitvarorna jag har postat i en tidigare post eftersom skåpen är inte tillräckligt stora.

Jag vet inte riktigt hur mycket köket ska få kosta, men vill gärna ha ett kök som hålla hög kvalité så helst skulle jag vilja köpa ett kök från någon Svensk köksleverantör. Gillar köken från Marbodal och Ballingslöv, de har olika prisklasser på luckorna så om det är möjligt att designa ett kök som ryms inom vår budget så tror jag det blir ett kök från någon av dessa två leverantörerna.

Köksinspiration från Ballingslöv

Gillar den lantliga stilen på detta kök från Ballingslöv, tror den typen av stil skulle passa in i huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar